Zo ontvang je je financiële vergoeding

Wanneer je via Influentials aan een campagne hebt meegedaan waar een financiële vergoeding tegenover staat, wil je natuurlijk graag jouw betaling zo snel mogelijk ontvangen. In de volgende 3 stappen vertellen we hoe je dit realiseert.

In het kort
Wil je meer weten scroll dan naar onder!

 • Zijn alle beelden met de juiste statistieken goed ingeladen op het platform? Dan kun je je factuur of kwitantie indienen.
 • Stuur je document in PDF naar invoice@influentials.com.
 • Vermeld jouw unieke campagne nummer (lees door voor meer informatie).
 • Val je onder de KOR-regeling? Vermeld dit duidelijk op je factuur.
 • Breng je BTW in rekening? Vermeld dan zowel het BTW bedrag als percentage (21%).
 • De factuurdatum dient de datum te zijn van versturen, niet van de campagne.
 • Vergeet je eigen adresgegevens niet!

De factuur gegevens van Influentials zijn:
Influentials Network B.V.
Stationsplein 45, E1.156
3013 AK Rotterdam The Netherlands


Stap 1: Wie handelt mijn betaling af? 

Stap 2: Mag ik een factuur of kwitantie indienen? 

Stap 3: Welke informatie verwerk ik in mijn factuur of kwitantie ? 

 Wie handelt mijn betaling af? 

Wanneer jij alle assignments voor de campagne hebt voltooid binnen Influentials, mag je je factuur of kwitantie indienen om de financiële vergoeding te ontvangen. Het merk of bedrijf waarmee jij een samenwerking hebt gehad, verschaft aan het einde van de campagne de informatie die hierbij van belang is. Zij laten jou middels een chat in Messenger weten of zij jou zelf zullen uitbetalen of dat wij, Influentials dit zal doen. Deze informatie is voor jou als influencer erg belangrijk omdat je dan weet aan wie je jouw factuur mag richten. 

In onderstaand voorbeeld is te zien hoe zo'n bericht vanuit een bedrijf eruit ziet. In dit geval handelt Influentials de uitbetalingen af. 

Mag ik een factuur of kwitantie indienen? 

Wanneer duidelijk is geworden wie jouw uitbetaling afhandelt, is het tijd de factuur of kwitantie op te stellen. Maar wanneer verstuur je nou een factuur en wanneer een kwitantie? 

 • Factuur: je dient na een betaalde samenwerking een factuur in als je KVK-geregistreerd staat en je over een daarbij horend BTW-nummer beschikt. Hoef je geen btw in rekening te brengen omdat je onder de KOR-regeling valt? Vermeld dit dan duidelijk op je factuur. Heb je een BTW-nummer maar sta je niet in Nederland geregistreerd, dan kun je een factuur sturen waarin je duidelijk aangeeft dat het BTW verlegd is. Dit toon je aan door BTW verleg 0% in te vullen.

 • Kwitantie: je dient na een betaalde samenwerking een kwitantie in als je niet KVK-geregistreerd staat geen BTW-nummer hebt.

Welke informatie verwerk ik in mijn factuur of kwitantie? 

Om je te helpen heeft Influentials standaard formats ontwikkeld voor zowel de factuur als de kwitantie. Deze kun je gemakkelijk invullen na een bepaalde samenwerking en zo weet je zeker dat er geen belangrijke informatie mist die van belang is om jouw uitbetaling in werking te zetten. 

Download hier jouw factuur

Download hier jouw kwitantie

Veel invulvelden spreken voor zich, maar we lichten de onderdelen waarbij verkeerde informatie wordt opgegeven nu extra toe: 

 • Factuur- of kwitantienummer: geef hier een zelfgekozen nummer op. Dit gekozen nummer vind je later bij de uitbetaling terug en dient als referentienummer. 

 • Factuur - of kwitantiedatum: hiermee bedoelen we de datum waarop je de kwitantie verstuurt. (LET OP: niet de datum van campagne, niet de datum van het afronden etc..) Vanaf dit moment gaat de betalingstermijn in. 

 • Campagnenaam+nummer: influencers en campagnes hebben per heden een uniek nummer, influencers zien dit nummer ook terug bij hun 'assignments,' welke bij het indienen van een factuur duidelijk op de factuur vermeld moet staan. 

Andere algemene voorwaarden:

✓Factuur of kwitantie pas NA succesvolle afronding van de campagne indienen.
✓Handelt Influentials jouw uitbetaling af? stuur deze dan naar invoice@influentials.com
✓We streven naar betaling binnen 30 dagen, maar onze maximale betalingstermijn is 60 dagen.
✓Factuur of kwitantie ALTIJD in PDF versturen.
✓Vermeld op de factuur of kwitantie het complete nummer van de campagne die bij 'assignments' wordt weergegeven.
✓Verstuur je meerdere facturen te gelijk? Doe dit dan altijd in losse facturen.


Heb je verder nog vragen over het factureren? Stuur dan een mail naar invoice@influentials.com